Јубиларна трка "Кроз Србију"

Традиционална међународна бициклистичка трка "Кроз Србију", која ће ове године прославити редак јубилеј - 50 година такмичења и 70 година постојања - одржаће се од 14. до 19. јуна на друмовима широм Србије.Овогодишња бициклистичка трка ће стартовати у Младеновцу, а завршетак је након шест дана у Руми.

Према најави, која је данас објављена у Министарству омладине и спорта, укупна дужина трке износиће 1.073 км, а просечна километража по дану је 178 километара.

Као и ранијих година и ове ће се трка водити под слоганом "Туризам и бициклизам заједно" и имаће задатак да промовише природне лепоте и туристичке потенцијале наше земље.

Наградни фонд трке износиће око 18.000 евра.

Према речима спортског директора трке бившег прослављеног репрезентативца и олимпијца у три спорта Александра Миленковића, у овогодишњој трци учествоваће екипе и национални тимови из 20 земаља. Србија ће бити представљена са две националне екипе које ће јуришати на освајање једног од прва три места.

Занимљиво је да ће се и ове године трка "Кроз Србију" у једној етапи возити кроз Републику Српску, од Златибора, до Пала, а потом ће се возити последња етапа до Руме.

На овогодишњој трци биће 18 пролазних и пет брдских циљева, тако да ће омогућавати возачима специјалистима да искажу праве могућности.

Иза ове манифестације, као и ранијих година, стало је Министарство за омладину и спорт, а председник почасног одбора је министарка спорта и омладине Снежана  Самарџић-Марковић.

Трке ће се возити по следећем распореду:

Прва етапа: 14. јун: Београд - Зајечар (190,5 км)

15. јун: Зајечар - Врањска Бања (173 км)

16. јун: Врањска Бања - Врњачка Бања (233 км)

17. јун: Врњачка Бања - Златибор (148 км)

18.јун: Златибор - Пале (Република Српска) 173,5 км

19. јун: Пале - Рума 155 км.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије