Шоштар: Омасовљење спорта приоритет

Председник ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар рекао је да ће, ако победи на изборима за председника Спортског савеза Србије, његов приоритет бити омасовљење спорта.

"Увек је резултат најбитнији. А за државу је омасовљење спорта најважнији резултат, из кога произилазе и резултати на врхунском нивоу", рекао је Шоштар.
Шоштар је навео и да кључна улога Спортског савеза Србије и јесте да буде мотор, покретач базичног спорта у земљи.

"Спортски савез и Олимпијски комитет Србије је врх невладиног сектора у спорту. У том свом делу Спортски савез Србије треба да представља мотор, да буде покретач свих процеса", казао је прослављени ватерполиста.

"ОКС је задужен за врхунски спорт, Министарство омладине и спорта је врх државе, али сви заједно, уз један нормалан став, можемо да дођемо до неопходних резултата, а то нису само медаље, иако су оне изузетно битне. Врло је, ипак, битно и укључивање што више деце у спорт, што и јесте наша кључна улога", додао је он.

Шоштар је оценио и да улоге и одговорност три поменуте институције морају да буду јасно дефинисане како би се знало ко шта ради, те да би му први задатак зато и био да у сарадњи са свима њима постави правац деловања развоја спорта.

"Организација је најбитнија. Структура", рекао је Шоштар и додао да највећи простор за напредак види у функционисању општинских спортских савеза, иако није незадовољан и њиховим досадашњим радом.

"Неки су радили боље, неки лошије, али Спортски савез Србије мора да буде тело које ће општинске савезе подстицати да и они буду мотори развоја спорта", оценио је Шоштар, који је навео да би требало побољшати и статус спортиста са инвалидитетом, иако су њихова права већ сада изједначена са спортистима без инвалидитета.

Избори за председника Спортског савеза Србије, који се бира гласањем свих општинских и гранских савеза, одржаће се 16. јуна.

Кандидатуру за председника Спортског савеза Србије за сада су поред Шоштара најавили и члан Управног одбора фудбалског клуба Црвена звезда и бивши директор Управе за спорт Драган Вуксановић, као и бивши трофејни веслач, освајач две олимпијске медаље, Милорад Станулов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара