Шест медаља за веслаче

Репрезентативци Србије у веслању освојила су шест медаља на међународној регати "Меморијал Паоло Д'Алоја" одржаној током викенда у италијанском граду Пиједилуку.

На старту сезоне српски такмичари су у изузетнио јакој конкуренцији европских посада доказали да се налазе у изванредној форми, освојивши првог такмичарског дана злато у скифу за лаке веслаче (Милош Станојевић), бронза је у истој дисциплини припала Немањи Нешићу, док су Никола Стојић и Марко Марјановић били трећепласирани у двојцу без кормилара.

Данас, другог финалног дана, у тркама за медаље смо имали три посаде и све три су освојиле одличја. У двојцу без кормилара поново су веслали Никола Стојић и Марко Марјановић и дошли до још једне бронезе.

Српске четверце чинили су Миљан Вуковићћ, Горан Јагар, Милош Васићи Радоје Ђерић, односно Немања Нешић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић и Милош Томић, а обе посаде нашле су се на победничком постољу освојивши сребрну, односно бронзану медаљу.

Након такмичења Станојевић је изјавио да је основни циљ било заузимање једног од прва два места.

"У току трке сам имао доста проблема са завеслајима, али сам успео да се изборим са тим и да кроз циљ прођем први", навео је он, уз оцену бронзаног Нешића да је "свака медаља у јакој конкуренцији велики упсех".

Стојић и Марјановић жале за пропуштеном приликом да освоје златно одличее, али се слажу да је и трећа позиција велики успех

У име сребрног четверца Јагар је нагласио да су задовољни резултатом, док је испред бронзане посаде Станојевић нагласио да су доказали да могу да се носе са изузетно квалитетним поставам.

Стојић је трку двојаца оценио "изузетно јаком".

"Задовољан сам како је све изгледало на води. Остаје нам да се до Светског купа на Бледу припремимо што квалитетније, како би тамо забележили још бољи резултат", поручио је Стојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије