Заварко: ово су најлепши моменти у мојој каријери

Најбољи играч куглашког шампионата света у Детенхајму, репрезентативац Србије Вилмош Заварко, изјавио је да су освајање титуле у екипној конкуренцији и обарање појединачној светског рекорда два пута у само два дана најлепши момементи у његовој досадашњој каријери.

Српски такмичар, који је ушао у историју светског куглања као први играч који је на шампионату у 120 хитаца досегао границу од 700 чуњева и потом "попео" светски рекорд на 728 чуњева, нагласио је да је његов циљ на такмичењу у Детенхајму био освајање екипне медаље и обарање светског рекорда.

"Искрено, нисам се надао титули шампиона света, јер сам знао колико су јаки Немци и Мађари. Говорио сам себи да је први циљ улазак међу четири најбоља тима, а потом освајање једне од медаља. За ово такмичење сам се припремао пола године и када сам виде куглану у Детенхајму знао сам да могу и до светског рекорда, али се нисам надао да ћу га оборити два пута у два дана. Ово су најлепши моменти у мојој каријери ", навео је 20.годишњи куглаш.

Према његовим речима, "страховито" је оптерећење када се "иде на тако високе резултате".

"Немате право на грешку. Физички сам био спреман за рекорд и када сам дошао до 700 чуњева знао сам да могу и боље, под условом да не поновим неке мање грешке", тврди Заварко који је током седам мечева на првенству света направио просек од 687,5 чуњева, што није успео ниједан други играч на том такмичењу. Свестан својих квалитета, светски рекордер је, ипак, нагласиоо да "репрезентацију не чини један играч".

"Чињеница је да сам у сваком мечу доносио поен и велику чуњ разлику, али титула шампиона света је резултат сјајне игре свих репрезентативаца. Када идеш на златну медаљу не смеш да имаш лош појединачан резултат. Ми смо то успели - ни у једном мечу нисмо имали играча са мање од 590 чуњева и то нас је издвајало од осталих тимова, а ја сам само био први међу једнакима", закључио је Заварко.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије