Београд домаћин младим европским стрелцима

На стелишту београдског спортског центра "Ковилово" 29. и 30. маја биће организован полуфинални турнир Лиге младих Европе, група Исток, на којем ће учествовати стрелци из Србије, Русије, Хрватске и Босне и Херцеговине који наредне године имају право учешћа на Олимијским играма младих у Сингапуру.

Стручби сарадник Стрељачког савеза Србије (ССС) Срећко Пејовић истакао је да због техничких проблема на турниру неће бити раније најављених репрезентација Румуније и Бугарске.

"Две најбоље селекције пласираће се на финални турнир који се у октобру одржава у Копенхагену. Екипе од по три члана могу да буду мешовите, а право учешћа имају дечаци и девојчице узраста између 14 и 16 година. Према правилима такмичења, гађаће се 40 дијабола за 75 минута. Сви ће гађати двокружно и на крају ће на основу победа и поена бити бити одређени финалисти", прецизирао је Пејовић.

Према одлуци селектора Зорана Стојиљковића, Србију ће у дисциплини пушка представљати Драгана Тодоровић, Катарина Бисерчић, Ташана Богатиновски и Борислава Мазињанин, а у дисциплини пиштољ Срећко Пушица, Милош Милановић и Ана Симић.

Из полуфиналне групе "Север" са такмичења у Норвршкој на завршни турнир пласирале су се Пољска и Шведска. У трећој полуфиналној групи "Запад" наредног викенда у Милану ће се надметати пушком селекције Мађарске, Словеније, Словачке и Италије, а пиштољем екипе Италије, Француске, Шпаније, Словеније и Белгије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара