Лидији Михајловић сребро на Светском купу

Репрезентативка Србије у стрељаштву Лидија Михајловић освојила је сребрну медаљу на Светском купу у Милану, погодивши у дисциплини малокалибарска пушка тростав 3x20 метака укупно 685,3 круга.

Финалисткиња Олимпијских игара у Пекингу била је после основног дела такмичења прва са погођених 587 кругова, али је у завршних десет метака изгубила концентрацију и два пута погодила "осмицу", што је коштало златне медаље.

Пре овог одличја, Михајловић је прошле године на Светском купу у Рио де Жанеиру освојила, такође, сребрну медаљу

Прво место припало је Немици Соњи Фајлшифтер са резултатом 686,9 и 585 кругова из основног дела такмичења, а бронзана медаља отишла је у руке Кинескињи Ксијангијан Ван - 684,1 (585).

Друга представмница Србије Андреа Арсовић завршила је такмицење у троставу на 37. месту са погиђених 569 кругова.

Михајловић: Милано је мој срећан град

Репрезентативка Србије у стрељаштву Лидија Михајловић изјавила је  након освајања сребрне медаље на Светском купу у Милану, резултатом 685,3 круга у дисциплини малокалибарска пушка тростав, да је задовољна исходом такмичења упркос пропуштеној шанси за победу.

Михајловић је ушла у финале са прве позиције, са два круга предности у односу на конкуренткиње, али је у завршних десет метака два пута погодила "осмицу".

"Притисак је био велики. За прву осмицу је крив ветар, тако да нисам добро проценила хитац, а за другу сам сама крива", објаснила је Михајловић разлоге због којих је два пута "кикснула" и на крају морала да се задовољи сребрном медаљом.

Ово је њена пето одличје са Светских купова у каријери и треће освојено у Милану.

"Скоро сма и заборавила када је то било", нашалила се Михајловић и додала да јој је "Милано срећан град".

Селектор српског тима Зоран Стојиљковић поручио је да је очекивао медаљу на Светском купу.

"Медаља је морала да дође. Имали смо неколико пропуштених прилика, али велики број излазака на ватрену линију у два Светска купа - у Минхену и Милану. Ово нам је други трофеј, после сребрног одличја Дамира Микеца у гађању малокалибарским пиштољем, освојеног у Минхену", рекао је Стојиљковић.

Михајловић је у Милану 1992. године уочи Олимпијских игара у Барселони освојила две сребрне медаље - МК пушком 3x20 метака и ваздушном пушком.

Ово јој је треће сребро на стрелишту на коме је 1994. одржано првенство света. Искусна репрезентативка има и једно злато са Светског купа и то у Бангкоку 2007 у гађању МК пушком - тростав 3x20 метака, док је у Рио де Жанеиру 2008. била, такође, другопласирана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара