Јовановић осми у Кошицама

Српски бициклисти одлично су возили на трци у околини Кошица у Словачкој у националној категорији и да није било серије пехова и падова, као и лома бицикала, завршили би и на победничком постољу и у генераланом пласману!

Етапу пре краја међу првих десет били су Иван Стевић у дресу Партизана који је заузимао шесто место у укупном поретеку, а на седмој позицији био је Небојша Јовановић у мајици свог клуба Спарта из Прага. На жалост, Стевић је у последњој етапи пао, сломио бицикл и мењач и морао је да одустане. Такође због дефеката, одустао је возач нишког Железничлара МБН Игор Пајовић (пукао му ланац) а после пада, у бокс је морао и његов сувозач Предраг Прокић. Учествовао је и Срђан Омаковић из Партизана

Трку је завршио у горњем дому само Небојша Јовановић, српски олимпијац, на осмој позицији у коначном пласману са 1,13 минута заостатка иза победника Владимира Каркеза (Словенија, Сава). И друго и треће место припало је Словенцима из Саве Блажу Фурдију (+20 секунди) и Матеју Стареу (+24).

У првој етапи, кружној око Кошица од 128 км, Небојша Јовановић је за пола точка изгубио прво место од Словенца Фурдија. Стевић је био четврти са 18 секунди заостатка. У другој етаипи од 161 км, победио је Словенац Старе, 18. је био Јовановић са 4,05 минута заостатка, 43. Прокић, 44. Стевић са по 4,06 минута слабијим временом.У трећој етапи славио је Пољак Јуткијевич, Стевић је био седми са 31 секунд заостатка, а Јовановић 14. са 1,06 минута слабијим временом. Стевић се попео до шестог места у генералном пласману. Пољак Јакуб славио је у четвртој етапи, други је био Иван Стевић са седам секунди слабијим временом, Небојша Јовановић је стигао 11. у времену Стевића. Пред пету етапу, Стевић је био шести, Јовановић седми у генераланом пласману.

На жалост, пехови су уследили у петој етапи, кружној око Кошица, Рус Фелдоров је победио, Јовановић је стигао 11. са 49 секунди заостатка и остао међу првих десет што је леп пласман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара