Словенац Жакељ у жутом

Словеначки бициклиста Блаж Жакељ (Раденска) носиће у трећој етапи 39. трке „Кадети око Београда - дани Београда“ жуту мајицу Поште Србије, јер је победио у обе полуетапе прве етапе.

Међу десет најбољих у укупном пласману је српски кадет из краљевачког Метлаца Милош Борисављевић који је у првој полуетапи стигао 11. а у другој седми!

Прва полуетапа прве етапе завршена је у Барајеву, где је већи број гледалаца дочекао младе бициклисте, а поздравила их је и Бранка Савић председник ове градске општине која помаже организатору Бициклистичком савезу Београда. Победио је Словенац Жакељ, најбољи пласман од српских бициклиста забележио је Милош Борисављевић из Металца  на 11. месту у времену другопласираног...

Друга полуетапа имала је циљ на врху Авале, поново је у спринту групе од десетак бициклиста био најбољи Жакељ испред словачког репрезентативца Ерика Баске. На седмо место пласиро се Борисављевић и он је био најбољи домаћи бициклиста.

На отварњу трке, на почасној бини били су Зоран Алимпић заменик председника Скупштине града Београда који је пресекао врпцу и дао знак за старт, председник БС Београда Небојша Попов, генерални секретар БСС Петар Роквић, Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину Београда и друге угледне званице ... Жуту мајицу дарује Пошта Србије, а трку су помогле општине Чукарица, Стари град, Барајево, фирме Банем, намештај Кика, Галеника, Државна лутрија Србије, Алева, Саобраћајни институт ЦИП, вода Аква ултима, ЕПС Колубара, Дом здравља др Рисић... Уз младе такмичаре били су и припадници саобраћајне полиције.

У недељу 11. априла возиће се етапа од 51,3 км од Београда (старт у 9,45 часова код општине Чукарица) преко Рушња, Барајева, Мељака, до Лазаревца где је циљ у Хиландарској улици око 11,20 часова. Етапа ће се бодовати за кадетску Бициклистичку лигу Србије као „Трофеј Чукарице" а суорганизатор је клуб Чукарички.

Резултати - прва полуетапа прве етапе: Београд - Железник - Сремчица - Гунцати - Барајево (31,5 км): 1. Блаж Жакељ (Словенија, Раденска) 52,44 минута, 2. Гашпер Жупан (Словенија, Блед) + 2 секунде заостатка), 3. Ерик Баска (Словачка, национални тим) ...11. Милош Борисављевећ (Србија, Металац) - у времену другопласираног итд. Стратовала су 64 возача из Словеније, Словачке, Хрватске, Бугарске и Србије.

Друга полуетапа: Барајево - Рипањ - врх Авале (27 км): 1. Блаж Жакељ (Словенија, Раденска) 53,26 минута, 2. Ерик Баска (Словачка, национални тим), 3. Давид Пер (Словенија, Адрија мобил) - обојица у времену првог...7. Милош Борисављевић (Србија, Металац) итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се