Ђурђић седми у Грчкој

Репрезентативац на планинском бициклу из крагујевачког Радничког Бојан Ђурђић, освојио је седмо место на трци у Грчкој у близини Атине у јакој конкуренцији.

Други српски бициклиста Иван Томић из београдског Прогресива пласирао се на 14. место, док је млади Алекса Марић из Црвене звезде морао да одустане јер му је пукао ланац.

- Ђурђић је одлично возио, на захтевној стази и у прва три круга био је  на трећој позицији, касније је трка добила у темпу издвојила се група од девет возача и направила лепу реазлику - каже селектор Иван Давсор који је са нашим репрезентативцима у Грчкој.

- Задовољан сам и како су возили Томић и Марић, али сам им саветовао, када су се водећи направили већу временску разлику и практично нису могли да их стигну, да чувају снагу за други дан, јер у недељу возимо такозвани ап хил, трку узбрдо... Тријумфовао је грчки олимпијац Илијас Периклис, а од другог до петог места пласирали су се чланови украјинског профи тима ИСД. Други је био Ишенко.

Ђурђић није успео да упише нове светске бодове, пошто су у овој три првих пет добијали поене за светску ранг листу. Крајем прошлог месеца био је четврти, такође на трци у Грчкој, и освојио је 12 поена за ранг листу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се