ОКС заседао у Суботици

Олимпијски комитет Србије одржао је прву редовну седницу у Суботици, а у граду је тим поводом одржано неколико приредби, међу којима је и прва Еко олимпијада.

Пре почетка скупштине у Вестибилу Градске куће свечано је отворена изложба под називом "Век игре - 100 година олимпизма у Србији", коју је отворио некадашњи освајач златне олимпијске медаље у одбојци, Суботичанин Ђула Мештер.

Градоначелник Саша Вучинић причао је гостима о суботичким олимпијцима, а председник ОКС Владе Дивац говорио је о зачецима олимпизма на Палићу још у 19. веку.

У време одржавања скупштине на Тргу слободе почела је и Прва еко олимпијада, коју је у сарадњи са ОКС организовало министарство за заштиту животе средине и просторно планирање.

"Идеја је да се деца кроз игру, цртање или сликање упознају с вредностима здравог живота", рекао је министар Оливер Дулић.

Он је најавио да ће у свим градовима у којима се буду одржавале Еко олимпијаде деца бити окружена правим олимпијцима.

"Биће окружени људима који су значили нешто за спорт ове земље, који су освојили олимпијска одличја. Они ће младима говорити како да се буде успешан и здрав, а уједно и како да се свакодневним

активностима допринесе да и наша планета буде здрава", рекао је Дулић.

Дивац и Вучинић обишли су после скупштине Спомен чесму освајачима медаља из Суботице на Радијалцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара