Хасановић јунак у брдима

Сјајну вожњу приказао је српски репрезентаивац Есад Хасановић у другој етапи 47. трке категорије 2.2 „Ђиро Венеција – Фриулија – Ђулија“ од Форгорије нел Фриули до Пиано д`Арта (138 км) и освојио је одлично 15. место.

Хасановић је имао 51 секунд заостатка, што му је помогло да се са 97. места у генералном пласману после прве етапе попне на 17, прескочивши чак 80 ривала!

- Хасановић је возио јуначки по брдима у околини Толмеца- коментар је селектора Радише Чубрића. - Био је у сваком бегу, мислим да је, можда, тактички погрешио када је у завршници етапе побегао нешто раније него што смо планирали и оставио ривалима времена да га улове до циља. Уз раме му је, до последњег успона, био и Небојша Јовановић, али је остао без даха на брду и није успео да се прикључи Хасановићевој групи!

Јовановић је етапу завршио на 41. месту са 3,37 минута слабијим временом од победника Аустралијанца Ричарда Портеа из италијанске екипе Бедоњи Граси који је забележио време од 3.28,51 часова. Стигао је на циљ соло, са 13 секунди бољим временом од Егора Силина (Русија, национална) и са 42 секунде предности у односу на сјајног младог Словака Петера Сагана . Пласман осталих српских возача: 70. Предраг Прокић + 6,58, 101. Жолт Дер + 10,32 минута. Због тешког дефекта одустао је Миланко Петровић.

Порте води у генералном поретку са 6.47,21 часова, Матеои Мамини (Италија, тим Хопла) има на другој позицији 13 секунди заостатка, док је Силин трећи у истом времену. Пласман осталих српских бицклиста: 47. Јовановић + 3,37, 75. Прокић +6,58, 101. Дер + 10,32. У пласману екипа, у конкуренцији 32 селекције, од тога осам националних тимова, репрезентација Србије је 15. са 8,49 минута слабијим временом од водеће екипе Промоцикло Нери Сотоли. На 16. месту су Словенци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије