Хасановић 15. у другој етапи

Репрезентативац Србије Есад Хасановић освојио је 15. место у другој етапи бициклистичке трке "Ђиро Венеција - Фриулија - Ђулија", која је вожена од Форгорије нел Фриули до Пјано џАрта у дужини од 138 километара.

Хасановић је за победником заостао 51 секунду, а захваљујући добром резултату, у генералном пласману се са 97. пробио на изванредно 17. место.

"Хасановић је возио јуначки по брдима у околини Толмеца. Пратио је сваки бег, али је можда тактички погрешио када је у завршници етапе побегао нешто раније него што смо планирали и оставио ривалима времена да га ухвате до циља", рекао је селектор репрезентације Србије Радиша Чубрић.

До последњег успона Хасановића је пратио Небојша Јовановић, али је он остао без даха на брду и није успео да одржи прикључак са групом. На крају је заузео 41. место са 3,37 минута слабијом временом од победника Аустралијанца Ричарда Портеа, који је забележио време од 3:28,51 часова.

Порте је стигао на циљ соло са 13 секунди бољим временом од Руса Егора Силина и са 42 секунде предности у односу на сјајног младог Словака Петера Сагана .

Од репрезентативаца Србије кроз циљ су прошли још Предраг Прокић као 70. и Жолт Дер, који је био 101. Због дефекта је одустао Миланко Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије