Дамљановић нови селектор Србије

Велемајстор Бранко Дамљановић именован је за новог селектора шаховске репрезентације Србије.

Први задатак 48-годиснсјег Дамљановић, троструког првака Србије, који се од наступања за репрезентацију опростио пре две године, биће октобарско екипно Европско првенство у Новом Саду.

"Прихватио сам се улоге селектора, јер сматрам да је време да се оконча доба просечности. Желим да на домаћем терену, на смотри Европе у Новом Саду, покажемо нови квалитет. Уверен сам да имамо предиспозиције да коначно вратимо српски шах на стазе старе славе", рекао је Дамљановић у данашњем саопштењу.

Дамљановић, коме ће у раду помагати ФИДЕ мајстор Јосип Ашик, најавио је да ће наредних дана објавити шири списак кандидата за репрезентацију, а до краја јуна, после Купа Србије, и коначан списак од пет шахиста.

Критеријум за састав националног тима, према речима Дамљановића, биће резултати играча и њихов однос према репрезентацији. Дамљановић је истакао да нико не може да рачуна на сигурно место у тиму, али је ипак издвојио једно име.

"Сјајна победа Ивана Иванишевића на Шампионату Србије потврдила га је као неприкосновеног лидера генерације млађих шахиста која је стасала за високе домете. Свеједно, за све кандидате, важи да морају да покажу узлазну тенденцију резултата и не само обично, већ несвакидашње залагање", нагласио је Дамљановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије