Шекарићeва донела златну медаљу из Сиднеја

Репрезентативка Србије у стрељаштву Јасна Шекарић допутовала је у Београд са Светског купа у Сиднеју, где је на олимпијском стрелишту освојила златну медаљу малокалибарским пиштољем (МК) и заузела седмо место у гађању ваздушним пиштољем.

"Задовољна сам, још се радујем свакој медаљи и срећна сам одличним почетком сезоне од које много очекујем. Најважније је да на предстојећем првенству света, у јулу у Минхену, буде добрих пласмана који отварају врата Олимпијским играма у Лондону 2012", изјавила је наш трофејни стрелац.

Шекарић је додала да је тек накнадно сазнала да се пласирала и у финале Светског купа. " Tо је добитак од учешћа на такмичењу у Сиднеју. Финале МК пиштољем сам гађала слабо, али се показало да је и такав резултат довољан за злато. Све ово је део спорта, лане сам неколико пута имала преко 204 круга у финалу, а губила сам медаљу за десетинку или две десетинке", рекла је Шекарић, коју су на аеродрому "Никола Тесла" дочекали чланови породице, стрељачки званичници и пријатељи тог нашег трофејног спорта.

На Светском купу у Сиднеју гађао је и Дамир Микец, који је МК пиштољем је заузео четврто, а ваздушним пиштољем седмо место. Он је остао у Аустралији, где ће тренирати и учествовати и на првенству те земље, као део припрема за други Светски куп у Пекингу, од 16. до 24. априла.

Шекарић је у Сиднеју освојила 59. медаљу у светским куповима (37 - 14 - 8). Из финала Светског купа има шест златних медаља и кристалних глобуса, још три сребра и једну бронзу.

Са Олимпијских игара Шекарић има пет медаља у шест учешћа - злато и бронзу из Сеула 1988. и три сребра из Барселоне 1992, Сиднеја 2000. и Атине 2004. Без трофеја из два финала остала је у Атланти 1996.

Репрезентативка Србије има три појединачне светске титуле (1987, 1990. и 1994) и једно сребро (1989). На шампионатима Европе освајала је пет појединачних златних медаља (1986, 1991, 1992, 1996. и 2005).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво