Невенки Јоковић две титуле

Репрезентивка суботичког Пионира Невенка Јоковић освојила је обе шампионске сениорске титуле за 2010. - појединачно и у комбинацији.

У мушкој конкуренцији златне медаље припале су Милошу Симијоновићу из костолачког Рудара у поједначном делу и првотимцу Сенте Чонгору Барању у комбинацији.

За комбинацију су се рачунала прва три „бацања" за поједначног првака Србије и Невенке Јоковић је имала исти резултат као и Марија Гајин (СПЦ Војводина) 1.707 чуњева, али јој је титула припала јер је имала боље „чишчење" (602 - 581).  Гајин је лане освјила сребрну појединалну медаљу. Бронзани трофеј у комбинацији освојила је Ливиа Санто (Пионир) са 1.698 „дрва". Јоковићева је била прва у комбинацији и прошле године.

У мушкој конкуренцији за комбанацију, Чонгор Барањ је оборио 1.797 чуњева и претекао Горана Остојића (Београд „Поштанска штедионица") са 1.785 чуњева и Арпада Антала (Београд „Поштанска штедионица") са 1.759 чуњева. Остојиће је лане такође био други у комбинацији.

Полуфинале и финале поједначног Шампионата Србије одиграно је на куглани у Бањи Јунаковић. Невенка Јоковић је у полуфиналу савладала Зорицу Бараћ из „Јунаковића" са 3:1 у малим сет поенима, иако је имала мање оборених чуњева 577:588! Два сета добила је са по два чуња, а један са чуњем разлике и пласирала се у финале. У другом полуфиналу, прошлогодишња појединачна шампионка Хајналка Милосав (Петроварадин) изгубила је од Ливие Санто (Пионир) са 2,5:1,5 (596:572).

У финалу, Јоковићева је после 2:2 у сетовима дошла до титуле јер је имала више оборених чуњева од Ливие Сано 553:551! У мечу за треће место Зорица Бараћ, прошле сезоне вицешампионка у комбинацији, је са 4:0 (607:532) победила Хајналку Милосав. Коначан пласман: 1. Јоковић, 2. Санто, 3. Бараћ, 4. Х. Милосав.

Слобода Симијоновић је у полуфиналу  победио Чонгора Барања из Сенте са 3:1 (606:597). У другом полуфиналу, Урош Јагличић из Металца (Горњи Милановац) је са 3,5:0,5 (587:569) савладао Зденка Павлица (Полет, Сомбор).

У узбудљивом финалу Симијоновић је после 2:2 у малим сет поенима титулу освојио због више оборених чуњева (606.600). Оборио је  у 116. и 119. хицу „деветке" што ми је донело златну медаљу! Чонгор Барањ је имао мање чуњева од Павлица у борби за треће место (582:588) али је славио са 3:1 у малим сет поенима... Постао је, тако, најуспешнији учесник Шамионата Србије у мушкој конкуренцији са златном медаљом у комбинацији и појединачном бронзом.

Коначан пласман, мушкарци, појединачно: 1. Симијоновић, 2. Барањ, 3. У. Јагличић, 4. Павлиц.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара