Џудисти осветлали образ

Јубиларни 15. Међународни меморијални турнир Срђан Јанковић за кадете и јуниоре испунио је очекивања и пружио квалитетне и интересантне борбе.

На турниру су учествовале 54 екипе из земље и иностранства, са близу 3ОО такмичара. Борилесу се квалитетне екипе из Италије, Мађарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

Наше девојке и младићи су их надмашили и на овом изборном турниру за сатав репрезентације Србије за предстојеће првенство Европе, показали спремност да се квалитетно супроставе иностраним џудистима.

У укупном пласману прва три места и пехаре освојили су џудо клубови: Жандармерија (Београд), Динамо (Панчево) и румунска екипа из Плоештија.

Пехар за најбољег такмичара добио је Јован Мирковић из Жандармерије, а најуспешнија такмичарка била је Јелена Дукић из панчевачког Динама.

Јуниори освајачи златних медаља добили и новчане награде.То су: Амел Дердемез из Тутина, Урош Костадиновић из Ниша, Јован Мирковић из Београда, Невен Говедарица из Источног Сарајева, Бојан Аладић из Сомбора, Горан Пргоњић из Беочина и Јан Ратеј из Бежиграда у Словенији.

Судије су добро обавиле свој посао. Публика коректно бодрила домаће и стране такмичаре.

Организација такмицења добила је највишу оцену, која је остварена великим трудом ентузијаста ЏК Трудбеник-Кортега.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара