Три медаље српских веслача у Италији

После златне медаље на регати у Загребу, двојац без кормилара у саставу Никола Стојић и Горан Јагар освојио је прво место у Италији. До злата на 23. међународној регати "Паоло ди Алоја" на језеру Пиједилуко крај Рима домогао се Милош Станојевић у лаком скифу, док је Немања Нешић био трећи.

У трци дисциплине двојац без кормилара Стојић и Јагар су за две и по секунде били бржи од чешке посаде (Јакуб Маковицка-Вацлав Халупа) и Италијана (Ђузепе де Вита-Рафаеле Леонардо), које су учествовале на Олимпијским играма у Пекингу. Четврто место освојили су Шпанци, а пето наши веслачи Милош Томић и Ненад Бабовић.

Марко Марјановић је у финалу скифа заузео пето место.

- Ово је одличан тренд. После медаља на регати у Загребу, наставили смо у веома јакој конкуренцији у Италији да постижемо добре резултате. Све то храбри пред Светски куп - истакао је Небојша Илић, селектор Србије.

У недељу ће Стојић, Јагар, Томић и Бабовић веслати у четверцу, а Нешић и Стојановић формираће дубл скул.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије