Куглање

За викенд одлука у Купу Србије

Одлука о победику куглашког Купа Србије пашће овог викенда.

На завршни турнир у мушкој конкуренцији пласирале су се прошлогодишњи победник овог такмичења Београд „Поштанска штедионице", Кањижа, Партизана и темеринског ТСК. У суботу 25. априла на Спенсу у Новом Саду одиграће се полуфинале и парови су Београд „Поштанске штедионица" - Кањижа и Партизан - ТСК.

Финале је у недељу 26. априла на новој куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић крај Апатин.

Код дама у завршници нема прошлогодишњег освајача кулског Хајдука. Парови полуфинала у суботу, такође на Спенсу, су „Тоза Марковић" (Кикинда) - Пионир (Суботица) и Кристал (Зрењанин) - Путар Ниш. Финале је у недељу 26. априла такође на куглани у Бањи Јунаковић.

Са овог такмичeња једна екипа стиче право учешћа у Купу НБЦ федерације у октобру у Скопљу. На мушком турниру Купа Србије нови шампион Србије Београд „Поштанска штедионица" се пласирао у најјаче клупско европско такмичење Светски куп, а Кањижа је као вицешампион обезбедила место у Купу Европе, тако да други финалиста има аутоматски обезбеђено учешће у Купу НБЦ федерације.

У женској конкуренцији, нови шампион Србије Пионир ће играти у Светском купу и уколико он освоји Куп Србије, финалиста ће у Куп НБЦ федерације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије