Тим Лаоса у Пекингу има четири члана

Лаос ће на Олимпијске игре у Пекингу следећег месеца послати тим од само четири такмичара, а Међународни олимпијски комитет покриће све трошкове.

Сиромашна земља из Јужне Азије никада није освојила медаљу на Олимпијским играма и мора да се ослони на донације МОК да би платила за опрему, пут и боравак и тако обезбеди својим пливачима и тркачима шансу да се такмиче.

Председник Олимпијског комитета Лаоса Сомпу Понгса признао је да репрезентација његове земље има мало шансе да освоји медаље и истакао је да је наступ најважнији због промоције земље.

"Стандарди су превисоки за нас, тако да ћемо тешко било шта урадити у Пекингу, али смо поносни што можемо да представљамо своју земљу", рекао је Сомпу.

"Имали смо среће да добијемо четири места. Желели смо да се такмичимо у пет спортова, али наши борци у боксу, теквонду и џудоу нису успели да се пласирају", рекао је председник Олимпијског комитета Лаоса.

Највећи спортски успех Лаоса постигнут је на Азијским играма 2006. године, када је Поксај Апаилат освојио сребрну медаљу у кинеском борилашком спорту вушу.

Лаос је једна од најсиромашнијих земаља Азије и већина од 5,8 милиона становника нема приступа спортским објектима, а многи од њих живе без текуће воде или струје.

Лаос ће следеће године први пут организовати Игре Југосисточне Азије, иако ће списак спортова морати да се скрати за око пола, због недостатка новца и спортских објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво