Студентски шампионат света у Београду од 16. до 20. јула

Студентски шампионат света у теквондоу биће одржан у Београду, у Хали спортова, од 16. до 20. јула, уз учешће преко 300 такмичара из 42 земље, саопштили су организатори тог такмичења.

Председник Универзитетског спортског савеза Србије Синиша Јаснић, који је и на чцелу организационог одбора светског универзитетског шампионата у теквондоу, истакао је да је "ово такмичења дивна прилика за проверу наше спремности за предстојећу Универзијаду која нас очекује следеће године".

"Са великим задовољством могу да констатујем да потпуно спремни дочекујемо почетак првенства", оценио је Јаснић и изразио наду у успех наших такмичара.

Он је напоменуо да је теквондо спорт са великом репутацијом у свету, али да је у Србији "релативно скоро почео да се развија".

Председник техничке комисије Светске студентске спортске асоцијације за теквондо Кен Мин изјавио је на конференцији за новинаре у београдском Медија центру да је "импресиониран начином на који се одвијају припреме за организацију првенства".

Мин је похвалио све оне који су дали допринос успешној промоцији такмичења и додао да "све делује доста брзо и ефикасно".

"Један од разлога због којих је овај шампионат додељен управо Београду је наша велика жеља за развојем овог спорта у балканском региону. Мислим да ће се српски такмичари врло брзо прикључити самом светском врху у теквондоу", нагласио је Мин.

Потпредседник Теквондо савеза Србије Драган Јовић изразио је очекивање да ће предстојећи шампионат бити "изузетно квалитетан" и да ће борбе бити "веома неизвесне".

Јовић је рекао да су се наши такмичари интензивно припремали протекла два месеца и додао да су "све прогнозе њиховог пласмана на шампионату у овом тренутку незахвалне".

Један од највећих адута репрезентације Србије на првенству у Београду Бојан Бијелић поручио је да ће "наша екипа, састављена од неколико искусних такмичара и дебитаната, пружити максим".

Поред Бијелића, у тиму Србије биће: Стојан Митровић, Нинослав Бабић, Стеван Рашић, Милош Бундало, Милош Лазић, Ненад Танасић, Вања Бабић, Биљана Стевић, Бранкица Репановић, Тања Танасковић, Тамара Горјуп, Марија Тодосијевић, Оливера Марковић,  Андријана Ћирић и Драгица Мунћан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи