Шампионски лет Арча

Ханс Арч из Аустрије најбоље је летео је у првој Ред Бул Ер Рејс трци у Абу Дабију. Однео је сјајну победу над Британцем Полом Бономом, у главном граду Уједињених Арапских Емирата.

Николас Иваноф из Француске попео се на подијум као трећи, док је Британац Најџел Ламб дао свима до знања да је у доброј форми освојивши четврто место. На изазовној стази од 6,6 километара кроз поставку ваздушних капија изнад тиркизне воде Арапског залива, такмичари су показали да су у нови шампионат ушли изузетно припремљени.

Арч, званични светски шампион, сачувао је најбоље за крај, улетевши у победу на задовољство огромне публике. Имао је феноменално време од 1:24:60 - био је 0.89 секунди бржи од Бономовог изванредног лета само пар тренутака раније. Арч је дао пун гас у финалу када је температура била 40 степени и освојио максималних 12 поена.На следећу локацију у Сан Дијего Арч одлази са 3 бода предности над Бономом.

„Константно сам сумњао у себе, јер су друга тројица летела јако брзо," рекао је Арч. „Ако направите и најмању грешку против Пола, Николаса или Најџела, изгубићете. Успео сам да се у потпуности сконцентришем на последњу трку и да сву своју енергију усмерим на њу. На срећу, моја тактика је успела."

И тако је извео беспрекоран лет кроз стазу са препрекама која се састојала од пилона на надувавање високих 20 метара, постављених на баржама као 17 Ваздушних капија.

Боном, који је прошле године победио у Абу Дабију и који је водио све до краја шампионата у 2008. био је изненађен да његово време у фантастичној завршници од 1:25:49, није било довољно за победу.

„Била је то прилично добра трка," рекао је Боном. „Заправо сам прилично задовољан резултатом."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво