Трифуњагић без Сингапура

Млади репрезентативац из Новог Сада Жарко Трифуњагић није успео да се пласира на прве Летње олимпијске игре младих у Сингапуру које ће се одржати од 15. до 26. августа.

У квалификационом такмичењу ваздушном пушком одржаном у норвешком граду Меракеру, увертири Шампионату Европе ваздушним оружјем који почиње у среду,  заузео је 15. место са 582 круга (по серијама 98, 97, 99, 99, 96, 93). За улазак у финале био  му је потребан резултат од 587 кругова. Прва шесторица после финала обезбедила су учешће на Летњим олимпијским играма младих у Сингапуру.

- Пропустио је велику прилику - каже селектор Зоран Стојиљковић. - Одлично је почео, али је у петој серији дошло до кризе, која се продубила у шестој серији. Погодио је неколико осмица. Жалио се после и на пушку, одмах смо је однели на ремонт, јер је Трифуњагић члан наше мушке јуниорске репрезентације на Шампионату Европе. Финале је, иначе, било јефтино - само 587 кругова.

У уторак 9. марта у квалификацијама за Летње олимпијске игре младих у Сингапуру такмичиће се, такође ваздушном пушком, млада Нишлијка Катарина Бисерчић. Србија нема представнике у дисциплини ваздушни пиштољ.

Прва три места пушком у квалификацијама за Сингапур освојили су Ларс Валкер (Немачка) 698,4 (596), Серги Кулиш (Украјина) 697,8 (594) и Илија Чархеина (Белорусија) 694,8 (593). Пласирали су се још и Сергиј Каспер (Украјина), Петр Плехац (Чешка) и Јако Бјорбацка (Финска).

На Шампионату Европе у Меракеру, Србију ће представљати - ваздушна пушка, сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), Стеван Плетикосић („Чика Мата", Крагујевац) и Драган Марковић (Нови Сад), сениорке: Лидија Михајловић (Ниш), Аранка Биндер (Нови Сад) и Андреа Арсовић (Партизан), јуниорке: Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) и Катарина Бисерчић (Ниш), јуниори: Марко Живић (Ниш), Арсеније Тодоровић („Лукањац", Пирот) и Жарко Трифуњагић (Нови Сад), ваздушни пиштољ, сениорке: Јасна Шекарић и Зоран Аруновић (Црвена звезда) и Бобана Величковић (Бор 030), сениори: Дамир Микец (Полицајац), Андрија Златић („А. Дејовић", Ужице) и Димитрије Гргић (Академац). Србија неће имати екипе у дисциплини ваздушни пиштољ за јуниорке и јуниоре.

Прошле године на Шампионату Европе у Прагу Србија је освојила две медаље. Златно одличје у сениорској конкуренцији ваздушним пиштољем освојио је Андрија Златић, а са друговима из репрезентације Дамиром Микецом и Димитријем Гргићем окитио се и екипним сребром. Андреа Арсовић је распуцавала за бронзу ваздушном пушком за сениорке, али је завршила на четвртом месту, а репрезентација Србије овим оружјем је била пета.

Млада Бобана Величковић била је пета јуниорка у гађању ваздушним пиштољем, док је јуниор Арсеније Тодорoвић био седми ваздушном пушком. Jуниорска репрезентација у гађању овим оружјем освојила је четврто место. Јасна Шекарић је била девета ваздушним пиштољем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије