Фелпсов нови рекорд

Олимпијски шампион, Американац Мајкл Фелпс оборио је национални рекорд на 200 јарди лептир на пливачком шампионату државе Мериленд, одржаном у граду Анаполис. Он је деоницу препливао за минут и 39,65 секунди, што је пет стотинки брже од старог националног рекорда, старог четири године.

Фелпс је освајао златне медаље на олимпијским играма 2004. и 2008. године у дисциплини 200 метара лептир. Базен у коме је пливао мерен је у јардима, а не метрима и неће бити званичан док га не потврди Пливачки савез САД.

Фелпс је желео да обори рекорд на краћој деоници. "Покушавао сам да утврдим како сам пливао 2006. године и хтео сам да видим шта могу да урадим вечерас. Желео сам да пробам да га оборим. После последњег окрета хтео сам што дуже да останем под водом. То је очигледно донело рекорд", рекао је Фелпс.

Највећа пливачка звезда света спрема се за Олимпијске игре 2012, а оценио је да ће две године до почетка "пролетети". Следећи пут ће наступити на такмичењу Универзитета Охајо током првог викенда априла.

"Има још много тога да се уради. Ово показује да могу да будем бржи уз више времена и тренинга. Нисам спортски у најбољој форми тренутно, а нисам ни у пливачкој. Али, то што сам урадио у последње две недеље показује да је све могуће када сам спреман", рекао је Фелпс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије