Жолт Дер 21. у Трсту

Срски репрезентивац Жолт Дер, члан професионалне екипе Партизан Србија, заузео је 21. место у 34. трци за Трофеј Заједнице словеначких спортских клубова у Италији са 1,28 минута заостатка иза победника Словенца Марка Кумпа из екипе Адија Мобил.

У трци су доминирали возачи словеначке профи екипе Адрија Мобил освојивши прва два места - Марко Кумп и Матеј Гнезда. Треће место припало је Марку Канолију (Италија), члану најбоље аматерске италијанске екипе Зелф Дезире.

- Трка је одржана по веома хладном времену а бициклистима је живот загорчала јака бура - каже селектор репрезентације Србије Радиша Чубрић. - Хасановић је сјајно кренуо од старта и после 50 километра био је у бегу са предношћу од 18 секунди. Караван је у тим тренуцима повећао брзину, преко 45 километра на час, па су га уловили и дошло је до пада. Хасановић је повредио ребро, натекло му је и морао је да одустане. Потом су одустали и Дејан Марић, Никола Козомара и Драган Спасић, а нешто касније и Предраг Прокић и Јован Зекавица. Жолт Дер је одлично возио, а борбен је био и Марко Станковић, који је такође завршио трку али на зачељу...

Петнаестак возача су се пред циљем мало издвојили. Напред су били Кумп, Каноли и Блаж Фурди (Словенија, Сава). Прикључио им се, на два километра до завршетка трке, и Гнезда који је у финишу обишао Канолија, Зардинија (Италија, Мантовани) и Фурдија. У већој, другој, групи био и Жолт Дер. На трци су стартовала 174 возача у 25 екипа из десет земаља: Храватске, Словеније, Италије, Србије, Мађарске, Аустрије, Словачке, Чешке и Немачке. Националне репрезентације имале су Србија, Словачка и Мађарска. Стаза је била дугачка 143,8 км.

Прошле године Есад Хасановић је заузео сјајно друго место. Од бициклиста из некадашње Југославије на овој трци побеђивали су само Ивица Чолиг из загребачке екипе Металијакомерц 1979. (када је Пуљанин Бруно Булић био трећи) и Бруно Булић који је 1983. тријумфовао претекавши Словенца Приможа Черина. Черин је 1984. био други, а Словенац Санди Папеж трећи. Черин је био други и 1985.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије