Припреме за Универзијаду теку по плану

Извршни комитет предузећа Универзијада Београд 2009 саопштио је да се све припреме за светску студентску смотру, од 30. јуна до 12. јула у нашем главном граду, обављају по плану.

Током прошле радне недеље потписани су уговори са 41 спортским објектом, који су одабрани за тренажне и такмичарске објекте, а предузећу УБ 2009 поверена је организација завршног турнира регионалне кошаркашке НЛБ лиге као једно од тест такмичења.

Овим ће УБ 2009 јос једном имати прилику да, пред почетак Универзијаде, тестира све своје ресурсе и организацију у свим сегментима.

На 18. седници Извршног комитета констатовано је да пресељење у Универзитетско село такође тече по плану. Опремање села, како намештајем, тако и инфраструктурно од стране Телеком Србије, иде у договореном ритму, тако да ће пословни објекат ПО1 бити спреман већ за викенд да прими прве становнике.

Током ове недеље почели су и радови на стадиону ФК "Црвена звезда" и Војној академији, а започели су и преговори о спонзорству са Јат Ервејзом.

Извршни комитет УБ 2009 дефинисао је Пројекат безбедности, сигурности и здравствене заштите у ванредним ситуацијама за потребе волонтера ван борилишта и обављања пословних задатака за потребе Универзијаде, као и анализирао стање Пројекта мерења времена и предлог нових мера.

Председник Извршног комитета УБ 2009 Небојша Илић је представницима институција које учествују у припреме Унивезијаде захвалио на активној подршци и великим залагањима, због чега све припреме протичу у најбољем реду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије