Читај ми!

У Београду свечано отворена манифестација "Спортске игре младих"

У Београду је свечано отворена 11. сезона Спортских игара младих на којој су, поред неколико стотина деце, присуствовали државни званичници и чувени спортисти, а том приликом председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић поручио је да је српска престоница отворена за све људе добре воље, без обзира на веру и нацију.

Манифестација за младе у Европи назива "Плазма спортске игре младих" свечано је отворена заједничким паљењем пламена Спортских игара младих, у присуству министра спорта и изасланика председника Србије, Зорана Гајића, председника привременог органа Града Београда Александра Шапића и представнице компаније "Бамби" Ана Ковачевић.

Шапић је рекао да се Спортске игре младих однедавно одржавају у четири земље региона и да је та манифестација потврда да људи са тих простора могу заједно да сарађују, да се друже, расту и такмиче, а да Београд још једном показује да је град широког загрљаја и отвореног срца.

"Много сам срећан што у оквиру 'Београдских дана породице', који први пут трају два месеца, имамо прилику да будемо домаћини овако лепог догађаја. Град Београд биће увек отворен за све људе добре воље, без обзира на нацију и веру. Желим вам да постанете велики спортисти и да у добром спортском духу проносите име држава одакле долазите" поручио је Шапић.

Члан Привременог органа Никола Никодијевић рекао је да је Београд град спорта, а да се манифестација већ други пут одржава у српској престоници.

"Позитивне су реакције пре свега малишана, лепо се друже, такмиче се, развијају спортски дух и 'фер плеј'. Такође, оно што је нама јако важно је да се, деца из бивших југословенских република друже, уче заједништву, стварају неку бољу будућност, имају неко лепше одрастање него што смо имали ми", навео је Никодијевић за Тањуг.

Оценио је да је слика са манифестације, која се шаље у свет, прелепа, а да је на Спортским играма младих више хиљада деце због чега, како каже, верује да ће посећеност бити рекордна.

"Већ сада, према броју учесника, можемо рећи да смо направили огроман успех. Од ове године и Словенија поред Хрватске, Босне и Србије учествује у манифестацији. Има заинтересованих из других република, верујем да ће из године у годину све више држава узети учешће у овом пројекту", рекао је он.

Према његовим речима, Београд снажно подржава сваку врсту спорта, а посебно када су најмлађи у питању зато, како истиче, то није једини пројекат намењен њима, већ престоница помаже деци и њиховим родитељима кроз бесплатне термине за спорт, базене и спортске хале које омогућавају деци да се баве различитим спортовима.

Министар спорта Зоран Гајић је присутнима пожелео да уживају у Београду који је, како је навео, град отвореног срца.

Манифестација званично носи назив "Плазма спортске игре младих Србије", а покровитељи су председник Републике Србије, Александар Вучић, Влада Републике Србије и Град Београд, а подршку је дала и Амбасада Европске уније у Београду.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије