Маја Гојковић отворила 12. Олимпијске спортске игре ученика Србије

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић отворила је 12. Олимпијске спортске игре ученика Србије, које се ове године одржавају у Новом Саду, где ће се до 30. маја такмичити преко 6.000 ученика основних и средњих школа из целе земље у 15 спортских дисциплина.

Гојковић је истакла значај ове спортске манифестације, која се по први пут организује у Новом Саду, након паузе од осам година.

"Одавде ћемо данас у свет послати најлепшу слику наше земље, са више од шест хиљада ђака који ће се наредних дана такмичити за своје тимове и школе. Учешће на овогодишњим Олимпијским спортским играма ученика узеће 550 тимова из свих крајева Србије“, казала је Гојковићева.

Она је нагласила да су посвећеност и ентузијазам који показују наставници важан покретач Олимпијаде, саопштила је покрајинска влада.

"И због тога што сте ви и будући шампиони и будућност ове земље, а убеђена сам – и велики људи – вас, драга децо и наставници, морамо увек подржати“, поручила је Маја Гојковић и додала да су и сви они који су проносили спортску славу Србије такође били ђаци, који су прве кораке начинили управо у спорту.

Она је навела да је поносна што 50 година од настанка организованог такмичења у спорту у школама управо Нови Сад има част да их угости.

"У Новом Саду је други највећи савез за школски спорт у Србији и у њему је скоро девет хиљада девојчица и дечака укључено у рад ове организације“, подсетила је председница Покрајинске владе истичући да су учесници овог такмичења бисер школског спорта у Србији.

Са овог спортског догађаја, окићени медаљама и пехарима, отићи ће више од 1.700 школских олимпијаца.

Одржавање Олимпијаде су финансијски подржали Министарство спорта и Министарство просвете Владе Републике Србије, Савез за школски спорт Србије и Савез за школски спорт Града Новог Сада.

Учеснике Олимпијаде, у Великој дворани Спенса, поздравили су и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије