Хокејаши Србије савладали Естонију

Бољим извођењем пенала репрезентација Србије забележила изузетно значајну победу над фаворизованом Естонијом. Регуларни ток сусрета завршен нерешено 4:4. Коначан резултат 6:5.

У првом колу Светског првенства у хокеју на леду Дивизије 2, које је вечерас почело у Новом Саду, репрезентација Србије савладала је после велике борбе селекцију Естоније, фаворита шампионата, у драматичној завршници бољим извођењем пенала.

Повела је Србија средином прве трећине голом Бојана Јанковића, на асистенцију Марка Сретовића. Естонци су ипак били бољи ривал у том делу сусрета, показавши да заслужено носе епитет фаворита. Предност нашег тима сачувао је изузетно расположени голман Милан Луковић.

Други период игре у потпуности је припао Естонији, која је головима Силдре, Семјонова (2 поготка) и Кузнетсова преокренула резултат на 4:1 у своју корист. Трачак наде нашем тиму донео је Марко Ковачевић поготком у последњем минуту, којим је предност Естонаца смањена на 4:2.

На самом почетку последње трећине Бојан Јанковић се поново уписује у листу стрелаца, смањује на 4:3 и враћа "орлове" у игру. Следи период боље игре наше репрезентације чији су силни налети на крају крунисани голом Марка Ковачевића, којим је резултат изједначен на 4:4. Имао је наш тим до краја још две изгледне прилике да утакмицу реши у своју корист али се меч ипак завршио нерешено.

Уследио је продужетак који није донео победника. Минут пре краја наш тим имао је сјајну прилику али је пак, којег су сви већ видели у мрежи, голман Естоније у последњи час успео да скрене.

Приступило се извођењу серије од 3 пенала. Прво је Ковачевић затресао мрежу Естоније, али се реваширао Петров изједначивши на 5:5. Други извођач за наш тим био је Фурније. Голман Естоније успео је штапом да врати пак који је прешао линију гола, али је судија то уочио и досудио погодак. Потом следи сјајна одбрана нашег голмана Луковића. Последњи извођач пенала за Србију био је Чаба Прокец који погађа стативу али на сцену опет ступа изванредни Луковић, поново бравурозно брани и доноси коначну победу "орловима". Победу која може бити историјска, јер сада су врата која воде ка пласману у Дивизију 1 широм отворена нашем тиму.

У осталим мечевима првог кола Кина је савладала Исланд са 3:2, док је Израел био бољи од селекције Северне Кореје, савладавши је са 2:1.

Следећи противник наше репрезентације је селекција Кине. Сусрет се игра у среду 8. априла у Леденој дворани СПЕНС у Новом Саду, са почетком у 20.30 часова.

Првопласирана екипа са овог шампионата избориће пласман у виши ранг, Дивизију I светског хокеја. У том рангу се тренутно налазе репрезентације Словеније, Аустрије, Украјине, Пољске, Италије, Велике Британије, Хрватске...

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије