Дивац задовољан

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац рекао је да је задовољан наступом репрезентације на Зимским Олимпијским играма у Ванкуверу.

"Што се тиче учешћа српских репрезентативаца и организације носимо позитивна искуства са Олимпијских игара у Ванкуверу. Захвалан сам спортистима што су добро представљали Србију, која је први пут самостално учествовала на том такмичењу", рекао је Дивац на конференцији за новинаре.

"Нисмо остварили велике резулатате, али сада знамо како ћемо припремати спортисте за наредне Олимпијске игре у Сочију 2014. године", додао је Дивац.

Србију је на Зимским Олимпијским играма у Ванкуверу представљало 10 спортиста у четири дисциплине, а најбољи резултат националног тима је 18. место боб репрезентације и пласман скијашице Невене Игњатовић на 32. позицију у слалому.

Боб репрезентација у четвороседу, у саставу Вук Рађеновић, Игор Шарчевић, Слободан Матијевић и Милош Савић је први пут представљала Србију на Олимпијским играма.

Пилот репрезентације Рађеновић рекао је да је задовољан резултатом, поготово што "стазу смрти" у Вислеру многе посаде нису успеле да савладају.

"Догодио се несрећан случај на Играма и сви су се преплашили. Стаза у Вислеру, коју су назвали 'стаза смрти' је специфична и технички веома захтевна, брзина достиже и до 150 километара на сат. Успели смо да је савладамо, а многи такмичари нису", рекао је Рађеновић.

Он је истакао да репрезентативци нису били у заостатку за осталимv екипама јер у Србији не постоји стаза за боб.

"Боб стаза није неопходна за врхунске резултате. Тренинзи се своде на симулацију старта и вежбе снаге и брзине. Нисмо хендикепирани што немамо стазу у Србији. Ни остале селекције не тренирају после марта, јер је одржавање леда прескупо", рекао је он и додао да су репрезентативци због велике популарности у Србији имали додатни мотив у Ванкуверу.

Рађеновић је истакао да ће после краћег одмора почети припреме за наредне Игре у Сочију 2014. године.

"После одмора почињемо четворогодишњи циклус припрема за Сочи. Састав екипе може да се промени, никад се не зна ко ће бити спреман, а такмичари обављају тестове на два, три месеца и свако мора да се истакне", рекао је Рађеновић.

Скијашица Невена Игњатовић је такође задовољна наступом на Олимпијским играма у Ванкуверу.

"Задовољна сам својим наступом, било је супер. Освојила сам 32. место у слалому, 39. у велеслалому, а трку у супервелеслалому нисам завршила. Били је тешко јер су временски услови били незгодни, али нисам размишљала о томе, већ сам желела да пружим максимум.

Заостала сам три секунде за победницом Маријом Риш и мислим да је то добар резултат", рекла је Игњатовић.

Игњатовићева је додала да наставља са такмичењима у Словенији и Хрватској, где ће учествовати на државним првенствима.

"Такмичићу се на државним првенствима у Словенији и Хрватској. Надам се да ћу наставити добро да скијам, како би освајала бодове за што боље место у генералном пласману", рекла је Игњатовићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије