На Београдском маратону око 300 страних такмичара

Директор 22. Београдског Банка Интеза маратона Дејан Николић најавио је да ће 18. априла улицама нашег главног града трчати око 300 такмичара из иностранства.

Он је прецизирао да организатори маратона још воде преговоре са евентуалним учесницима и додао да се сви труде да листа, на којој би требало да буде око 1.000 такмичара у маратонској и полумаратонској трци, буде што квалитетнија.

"Ове године, такође, сарађујемо са УНИЦЕФ-ом са којим смо партнери од 1996. године. Промовисаћемо акцију 'Школа без насиља', а жеља нам је да имамо што више учесника, поготово међу младим људима", рекао је Николић.

Шеф одсека УНИЦЕФ-а за односе са приватниом сектором Весна Савић-Ђурић подсетила је да та организација од 2005. године сарађује са Београдским маратоном на промоцији акције "Школа без насиља".

"Широм света маратони су прилика да се представе праве вредности и укаже на значај хуманитарног рада познатих спортиста", нагласила је Савић-Ђукићева.

Градски секретар за омладину и спорт Александар Ковачевић најавио је да ће град и ове године помоћи у организацији традиционалне атлетске манифестације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије