Читај ми!

Свечано отворено Европско првенство у теквонду у Београду

Eвропско првенство у теквонду, које ће трајати до 12. маја, свечано је отворено данас у хали 1 Београдског сајма.

Такмичење је отворио министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

"Добродошли у земљу спорта, државу која је кроз овај спорт доживела велике успехе и посебне емоције. Освајање златне медаље Милице Мандић на Олимпијским играма у Лондону 2012. године у теквонду је прва у историји наше државе на највећим светским спортским смотрама. Уследиле су успеси и медаље Тијане Богдановић и Надице Божанић, а сад имамо велика очекивања од Александре Перишић. Сад је време да се испише нова историја јер је Србија први пут домаћин великог такмичења какво је Европско првенство", рекао је Гајић.

Церемонији свечаног отварања присуствовали су и председник Теквондо асоцијације Србије Дејан Бурчула, Ђеунг Ли, амбасадор Републике Кореје у Србији, Слави Бинев, вршилац дужности председника Европске теквондо уније, прослављена теквондо репрезентативка и амбасадорка ЕП Милица Мандић, Ђорђе Вишацки, генерални секретар Олимпијског комитета Србије, као и градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић.

"Дошли сте у земљу где људи имају много мана, али оно што људи овде имају то је велико срце, домаћински инстинкт и велики љубав према спорту. Свима желим много среће и да понесете дивна искуства из Београда и да се овде враћате и једног дана кад завршите каријере", рекао је Вишацки.

На ЕП ће учествовати више од 650 бораца, а Србију представља 15 такмичара.

субота, 22. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије