Читај ми!

Боксер Никола Велетић обезбедио прву медаљу на ЕП за Србију

Српски репрезентативац Душан Велетић победом против Ахмада Хагага из Аустрије изборио је пласман у полуфинале категорије до 92+кг и већ обезбедио прву медаљу на Европском првенству, које се одржава у хали "Александар Николић" у Београду.

Данашњи дан је био изузетно успешан за боксерске репрезентативце Србије који су славили у свих пет мечева, а тачку на фантастичан дан ставио је Душан Велетић који је пласманом у полуфинале практично обезбедио прву медаљу за наш тим.

И српски боксери Вахид Абасов, Вељко Ражнатовић, Назиф Сејди и Јован Николић остварили су победе у својим категоријама у хали "Александар Николић" у Београду.

Абасов, актуелни првак Европе, у категорији до 67 кг, савладао је Грка Коровеисиса Анастасиоса док је Ражнатовић, у категорији до 86 кг савладао Естонца Стивена Аса.

Сејди је у категорији до 63,5 кг био бољи од Уса Јигита из Турске, а Николић у категорији до 71 кг Шпанца Бернарда Мартинеза Франка.

Тачку на фантастичан дан ставио је Велетић у категорији 92+кг победом против Ахмада Хагага из Аустрије који је други на листи најбољих боксера у тој категорији. Том победом је изборио пласман у полуфинале, чиме је обезбедио и прву медаљу за Србију.

Велетић: Публика ме носила до победе, верујем да могу у финале

“Нема ништа лепше него кад у најтежим тренуцима борбе чујете како вас публика бодри, хвала им на томе. Хвала и селектору и тренеру, ово је заједничка победа.“, рекао је српски боксер Душан Велетић после пласмана у полуфинале Европског првенства.

Велетић је у категорији 92+кг обезбедио прву медаљу за Србију у тешкој категорији од 1973. године када је то успео Зоран Јовановић.

У борби за финале Велетић ће се састати са великим пријатељем Хрватом Луком Пратљачићем, кога је победио пре месец дана на квалификационом турниру за ОИ у Паризу у Италији.

“Покушао је Аустријанац да ме победи "на фору" као и претходне противнике, али му нисам то дозволио. У једном тренутку је изгледало као да покушава да ме испровоцира, али ми је селектор говорио да се смирим и нисам улазио у даљу расправу. Драго ми је што се Лука и ја боримо за медаље, пре почетка првенства смо се чули сваки дан и говорили један другом да се видимо у финалу“, истакао је Велетић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво