Читај ми!

Српски омладинци освојили четири бронзане медаље на боксерском ЕП у Поречу

Српски омладинци освојили су четири бронзане медаље на боксерском Европском првенству које је одржано у хрватском граду Поречу. У Хрватској се за медаље борило 330 боксерки и боксера, 220 у мушкој и 110 у женској конкуренцији, из чак 33 државе.

Боксерску репрезентацију Србије у Хрватској представљало је пет момака и две девојке Никола Максимовић (до 48 килограма), Огњен Антић (до 60 кг), Џенис Ванић (до 67 кг), Хамза Рашљанин (до 71 кг), Срђан Томић (до 86 кг) под вођством селектора Бранислава Јовичића, али и девојке из омладинске селекције селектора Мирка Ждрала - Сања Митић (до 50 кг) и Анђела Бошковић (до 70 кг).

Трофејни низ је започела Сања Митић. У четвртфиналу Сања је победом над Пољакињом Наталијом Ниевиадомском на поене 4:1 стигла до осигуране бронзе, а затим се у полуфиналу борила против Туркиње Емине Килинћ која је зауставила нашу боксерку на путу до финала и прилике да се бори за злато.

После Сање бонзу за Србију исковала је и фантастична Анастастија Бошковић. Она је у четвртфиналу савладала Хрватицу Лану Ковачић прекидом борбе од стране судије у рингу у другој рунди. У полуфиналу Анастасија је заустављена од Италијанке Мириам Ди Савино. Обе наше боксерке овим резултатом и успехом избориле су и пласман на Првенство света за омладинке које ће бити одржано такође у Поречу од 20. октобра до 6. новембра 2024.

Никола Максимовић је вољом жреба ушао у четвртфинале, где је савладао на поене 4:3 Давида Захарија из Израела и тако обезбедио бронзу. За пласман у финале Максимовић је боксовао против Олександра Звиериева из Украјине, али је вољом судија Украјинац отишао даље.

Хамзи Рашљанину биле су потребне две победе на путу до бронзане медаље. Прво је савладао представника Кипра Махмуда Карнабу прекидом борбе у трећој рунди, а потом и Алексеја Тендлера из Словеније на поене 5:0. Рашљанин је у полуфиналу заустављен од Украјинца Олеха Хичве.

На ЕП су учешће узела још тројица српских омладинаца. Огњен Антић (до 60 кг) је на старту победио Словенца Андреја Бојића прекидом у трећој рунди, а потом у четвртфиналу на поене изгубио од репрезентативца Хрватске Матеја Мартона 2:5. Џенис Ванић (до 67 кг) је поражен на поене 0:5 од Бесиана Караја из Албаније, а Срђан Томић (до 86 кг) је такође изгубио одлуком судија 0:5, од Хрвата Јосипа Токића.

Стручни штаб српске селекције на ЕП у Поречу уз селектора Бранислава Јовичића чинили су тренери Марјан Антић, Стефан Павловић и Болат Нијазимбетов, стручњак из Казахстана.

"Наше репрезентативке и репрезентативци су испунили очекивања. Отишли смо у Пореч са визијом и задатком да се вратимо кући са медаљама, то је и учињено. Наш тим је млад, компактан, вредан, надахнут и веома квалитетан. Овај пут освојили смо четири бронзе, настављамо даље у још јачем ритму, главни циљ у 2024. је да се почетком новембра у Поречу на Првенству света окитимо са још већим бројем медаља него што је био овај пут на европском одакле се враћамо задовољни и срећни", рекао је селектор Јовичић.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво