Читај ми!

Маљковић: Српски олимпијци биће најбољи амбасадори државе на Играма у Паризу

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић на првом од низа дружења са медијима које је организовано у сарадњи са ДДОР осигурањем, званичним осигурањем Олимпијског тима Србије, истакао је очекивање да ће наши олимпијци пружити максимум и да ће се из Париза вратити са више одличја него са прошлих игара.

Председник ОКС је посебно истакао значај наших репрезентативаца који ће на Олимпијским играма представљати не само наш спорт већ и целу земљу.

“Српски олимпијци ће на Играма у Паризу бити најбољи амбасадори државе на светској сцени и сигуран сам да ће по повратку бити дочекани као хероји нације, како и заслужују.“, рекао је Божидар Маљковић.

Маљковић је уочи дружења са медијима, у сарадњи са ДДОР осигурањем, званичним осигурањем Олимпијског тима Србије, истакао да у српском тиму важи само једно правило, да се на дан такмичења пружи максимум и да је уверен да ће се надмашити број од девет медаља из Токија.

"Пожелео бих вам, пре свега добро здравље, вредно тренирајте, а ми смо ту да вас подржимо да на највећој спортској смотри остварите своје најбоље резултате", истакао је Маљковић.

Представници медија имали су прилику да разговарају са 11 спортиста који ће представљати нашу земљу на Олимпијским играма у Паризу које ће се одржати од 26. јула до 11. августа ове године.

 

У сусрет предстојећим Олимпијским играма, о својим плановима, току припрема и такмичењима која им предстоје до Игара, очекивањима пред Париз 2024, али и темама које нису искључиво спортске, са представницима медија су разговарали: рвач Александар Комаров, одбојкашица Александра Узелац, стрелац Дамир Микец, боксери Наталиа Шадрина, Вакид Абасов и Сара Ћирковић, веслачица Јована Арсић и кајакашице Милица Новаковић, Марија Достанић, Анастазија Бајук и Дуња Станојев.

У име спортиста захвалио се освајач сребрне медаље из Токија стрелац Дамир Микец.

"Учешће на Олимпијским играма је сан и врхунац каријере сваког спортисте. Као неко ко је до сада четири пута учествовао на Играма, могу рећи да тај осећај не може да се пореди ни са чим и да је представљање своје земље на највећој спортској смотри, сасвим сигурно, највећа привилегија. У Паризу ћемо се такмичити не само за себе, већ и за сваког грађанина Србије који нас је подржао на овом путу", рекао је Микец.

Тим Србије за Олимпијске игре у овом тренутку броји 81 спортисту у 13 спортова: мушка и женска кошаркашка репрезентација, мушка ватерполо репрезентација, женска одбојкашка репрезентација, атлетика (Ивана Шпановић, Милица Гардашевић, Ангелина Топић), мушки и женски кајакашки четверац, пливање (Андреј Барна, Велимир Стјепановић, Никола Аћин, Урош Николић), рвање (Стеван Мићић, Хетик Цаболов, Мате Немеш, Александар Комаров), стрељаштво (Дамир Микец, Зорана Аруновић), веслање (Јована Арсић), теквондо (Александра Перишић), мушка 3x3 баскет репрезентација, бокс (Наталија Шадрина, Вахид Абасов, Сара Ћирковић) и бициклизам (мушка и женска квота).

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво