Читај ми!

БСС: Предстојеће Европско првенство у боксу у Београду обориће бројне рекорде

Европско првенство у боксу које се одржава у Београду од 18. до 28. априла обориће бројне рекорде, саопштио је данас Боксерски савез Србије.

Европско првенство у боксу је највеће такмичење за такмичаре у олимпијском боксу у Европи, које организује управно тело континента ЕУБЦ, што је скраћеница за Европску боксерску конфедерацију.

Прво издање турнира одржано је пре 99 година, а први такмичарски домаћин првенства био главни град Шведске Стокхолм 1925. године.

Како се наводи, иако Првенство Европе у боксу 2024. стартује за 10 дана први рекорди су већ оборени, а односе се на број учесника и број држава које ће узети учешће на такмичењу - кроз два ринга и 10 дана такмичења представиће се 400 асова племените вештине, од тога 262 боксера и 138 боксерки из 32 државе Европе.

Најављено је учешће репрезентативаца из Албаније, Јерменије, Аустрије, Азербејджана, Белорусије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипра, Естоније, Француске, Грузије, Грчке, Мађарске, Ирске, Израела, Италије, Литваније, Малте, Молдавије, Црне Горе, Северне Македоније, Пољске, Румуније, Русије, Шкотске, Србије, Словачке, Словеније, Шпаније и Швајцарске.

Први човек Европске бокс конфедерације Јоанис Филипатос изјавио је да је веома срећан што су Београд и Србија домаћини првенства и истакао да је Србија земља спорта, сјајан домаћин.

"Боксерски савез Србије на челу са Ненадом Боровчанином непрестано такмичарски, али и организационо расте, гради се и иде путем просперитета племените вештине и дају пример свима којим путем би требало ићи и шта би требало чинити како би се постигао жељени резултат. Желим свима срећу на првенству, као и после на Олимпијским играма у Паризу. Моја подршка БСС је 24 сата, седам дана у недељи", рекао је Филипатос.

Прво домаћинство Европског првенства у боксу за мушкарце Београд је имао 1961, уследио је и шампионат Старог континента 1973, затим Светско првенство у боксу за мушкарце 1978. године у истој хали када је остварен је највећи успех у историји српског бокса са освојених шест сребрних и једном бронзаном медаљом.

Европско првенство одржаће се у хали "Александар Николић".

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво