Седморо стрелаца Србије у Рио де Жанеиру на квалификационом турниру за ОИ

Седморо репрезентативаца Србије учествоваће на светском олимпијском квалификационом турниру ваздушним и малокалибарским оружјем који 12. априла почиње у Рио де Жанеиру.

Стручни штаб Стрељачког савеза Србије (ССС) одредио је састав у који је уврстио четири такмичарке и три такмичара пушком. У тиму су: Теодора Вукојевић (Чика Мата), Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Анђушић Максимовић (Академија Максимовић), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Лазар Ковачевић (Јагодина 92), Миленко Себић (Нови Сад 1790) и Милутин Стефановић (Чика Мата).

У свакој појединачној дисциплини делиће се по две олимпијске квоте, за коју ће конкурисати репрезентативци 75 држава.

"Дамир Микец је отказао учешће, са братом и тренером Гораном је одлучио да пропусти такмичење и настави оправак од повреде подлактице. Доста боље се осећа", истакао је спортски директор ССС Драган Марковић, уз кога ће у стручном тиму у Рију бити  селектор за пушку Драган Доневић, тренери Стеван Плетикосић и Милан Армуш.

Српски стрелци ће се за пласман на ОИ борити у четири дисциплине.

"По правилима, свака земља може да пријави по три представника по дисциплини. Ивана Анђушић Максимовић  ће гађати само ваздушном пушком, а Сању Вукашиновић само малокалибарском пушком из тростава. Остали наши репрезентативци ће учествовати у обе дисциплине. С обзиром да је сезона малокалибарским оружјем тек на почетку, наши стрелци нису имали много прилика да се такмиче", истакао је Марковић.

На Олимпијским играма ће учествовати 340 стрелаца

Континентална квалификациона такмичења су завршена на скоро свим континентима. Ове седмице се у Буенос Ајресу приводи крају Првенство Северне, Средње и Јужне Америке.  Последње квоте биће расподељене на Европском првенству (ЕП) малокалибарским оружјем у Осијеку, крајем маја и почетком јуна. 

По завршетку ЕП ће бити познато и који стрелци ће учешће на ОИ обезбедити на основу светских ранг-листа. Само по један такмичар/такмичарка у свакој дисциплини ће добити квоту према пласману на листи.

На овогодишњим Олимпијским играма ће учествовати 340 стрелаца - 20 мање него у Токију пре три године.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво