Читај ми!

Норвешка скијашица Рагнхилд Мовинкел најавила крај каријере на крају сезоне

Норвешка скијашица Рагнхилд Мовинкел најавила је да ће завршити каријеру на крају сезоне, преноси АП. Финални део сезоне у алпском скијању биће одржан од 16. до 24. марта у аустријском Залбаху.

"Мислим да би осмогодишња Рагнхилд била веома поносна на 31-годишњи Рагнхилд. Имала је снове за које мислим смо оствариле заједно", изјавила је Мовинкел у видео поруци на свом Инстаграм налогу.

Мовинкел (31) је освојила сребрне медаље у спусту и велеслалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године.

Норвешка скијашица је потом 2019. године доживела две тешке повреде десног колена због чега је пропустила сезону 2019/2020.

Мовинкел се потом вратила такмичењима, а у каријери је остварила четири победе у Светском купу. Она је освојила бронзану медаљу на СП 2019. у комбинацији, као и бронзу на СП 2023. у велеслалому.

"Срећна сам што ћу отићи под својим условима", рекла је Мовинкел и додала да је њена одлука о пензионисању "чудна, али лепа".

Мовинкел ће наредног викенда учествовати у спусту и супервелеслалому, који ће бити одржани у Квитфјелу. Она се тренутно налази на 11. позицији у генералном пласману Светског купа са 532 бода.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво