Читај ми!

Костић пре почетка Формуле 4: Надам се да ћу заменити Хамилтона у Ферарију

Млади српски возач Андрија Костић постао је члан холандске екипе "Ван Амерсфоорт рејсинг", за коју су својевремено возили троструки шампион света Формуле 1 Макс Ферстапен, као и возач Ферарија Шарл Леклер.

Костић ће се такмичити на првенству Европе и шампионату Италије у Формули 4, једном од најјачих светских шампионата за младе возаче и ниже категорија трка формула.

"Возићу за један од два најбоља тима у шампионату и мислим да могу да ми пруже болид који ће се борити за победе", навео је четрнаестогодишњи возач Андрија Костић.

Сезона у Формули 4 почиње 4. и 5. маја, тркама у Мизану, а укупно ће бити одржано седам тркачких викенда, са по три трке, што је укупно 21 трка у сезони.

Шампионат Европе почиње 24. и 25. августа у Муђелу, а последња од девет трка заказана је за 5. и 6. октобар у Монци.

"Имаћу 16 тркачких викенда ове године, а укупно ће бити 48 трка током сезоне. Возим релативно кратко за модерно време. Сви остали возе по 10 година картинг и променили су много категорија, а мени је то био огроман изазов да са мало искуства променим категорију", истакао је Костић.

Андрија је дошао на праг најпраћенијег аутомобилског такмичења - Формуле 1, јер је првенство Италије у Формули 4 корак пре уласка у пратећа такмичења Формуле 1 из којег потом долазе возачи.

"Хамилтон је недавно потписао за Ферари, надам се да ћу га заменити за пар година", навео је млади Костић.

Андрија Костић је ученик Основне школе "Руђер Бошковић", рођен је у Београду 15. марта 2009. године, а почео је да се такмичи у тркама картинга пре две године. У марту ће напунити 15 година.

Ускоро почиње нова сезона Формуле 1. Титулу светског шампиона брани Холанђанин Макс Ферстапен који је на почетку каријере био возач Ван Амерсфот рејсинг тима.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво