Ања Цревар за РТС: Биће медаља, испливаћу олимпијску норму у Београду

Млада српска пливачица Ања Цревар, четврта на свету у дисциплини 400 метара мешовитим стилом, каже за РТС да зна да може да осваја медаље и да ће их сигурно бити. Истиче да ће у јуну на Европском првенству у Београду испливати олимпијску норму.

Ања Цревар је била најбоља јуниорка света у пливању. Учествовала је на Олимпијским играма у Рију и Токију. Са непуне 24 године, вратила се са Светског првенства у Дохи као четврта на свету. Мало јој је недостајало до медаље, још мање до олимпијске норме.

Млада српска пливачица каже за РТС да је медаља у Катару ипак била далеко, али да зна да може да их осваја и да ће их бити.

"Полако, све иде како треба. Имала сам несрећу да су се трке одвијале у стазама са спољних страна, тако да нисам била у могућности да их видим и да контролишем трку. Боже мој, биће, норма је близу и то ће се десити", истиче Цревар.

Признаје да тренутно није спремна да плива брже и да је у недељу пружила свој максимум, али напомиње да је променила начин тренирања од јануара и верује да је то била добра одлука.

"Вратила сам се тренеру са којим сам постигла највеће успехе у каријери - Марку Спасову. Он ми пише програм. Себастијан Хигл то спроводи на Кошутњаку. Верујем да ће дати још боље резултате", каже Цревар.

Већ од 10. до 23. јуна у Београду се одржава Европско првенство. Цревар каже да је тешко темпирати форму за олимпијску норму више пута у току године, али обећава да ће у Београду сигурно бити добра и да ће испливати норму, како каже, на овај или на онај начин.

"Да ли ћу успети пре тога... Ја ћу се потрудити, али имамо циљана такмичења, биће пар контролиних. Не знам да ли ће ту бити норма, надам се искрено, али биће у Београду сигурно", наглашава Цревар.

Прошло је 15 година од Светског првенства у Риму, када је Нађа Хигл освојила злато. Од тада Србија није имала финалисту на првенствима света у женској конкуренцији.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво