Америчка скијашица Кетрин Ригби погинула у лавини на Косову и Метохији

Позната америчка телемарк скијашица Кетрин Ригби погинула је у лавини у скијалишту Брезовица на Косову и Метохији, пренели су амерички медији.

Кетрин Ригби (54) познатија као Каша погинула је 13. фебруара у скијашком центру Брезовица на Косову и Метохији, 80 километара јужно од Приштине, потврдио је њен вереник Магнус Волф Мари, преносе амерички медији.

Стејт департмент је такође потврдио смрт скијашице, али не наводећи њено име и детаље из поштовања према породици настрадале.

Ригби је у друштву вереника, који је преживео несрећу, скијала ван обележених стаза када се на њу обрушила лавина на месту познатом као "Орлово гнездо", преносе амерички медији позивајући се на информације локалне полиције.

Није јој помогла брза прва помоћ вереника, а ни спасилачка екипа која је успела да дође до скијашице и поред тешког терена и магле. Било је прекасно јер је лавина бацила Американку на дрво, због чега је дошло до фаталних повреда грудног коша.

Кетрин Ригби је рођена у Вермонту 1970. године, а живела је у Колораду и Јути. Учествовала је у телемарк тркама и такмичењима у екстремном скијању у САД, Канади, Јужној Америци, Новом Зеланду, Русији, Азији, Европи, Индији и на Блиском истоку. Скијала је на неким од највиших врхова света.

Телемарк скијање је техника која комбинује елементе алпског и нордијског скијања. За разлику од других техника, телемарк скијање користи само везивање прстију, док пета није закачена за скију.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво