Крај блиставе ере - Бил Беличик напустио клупу Њу Ингланд петриотса

Један од најчувенијих НФЛ тренера Бил Беличик и Њу Ингланд патриотси су се договорили о међусобном разлазу после 24 сезоне, известили су инсајдери Ијан Рапопорт и Том Пелисеро.

За 24 сезоне на "Фоксбороу", Беличик је водио најтрофејнију династију у историји НФЛ-а. Под његовим вођством, Патриотси су освојили шест Супербоула, по чему су изједначени са Питсбург стилерсима, али у краћем временском периоду. До шест трофеја је Беличик са Петриотсима дошао кроз девет учешћа у Супербоулу.

За тих 24 године је Њу Ингланд током остварио скор 266-120 у регуларног сезони, освојено је 17 титула дивизије АФЦ Исток - укључујући 11 узастопно од 2009-2019, што је најдужи низ у историји НФЛ-а. 

Овај 71-годишњи тренер остварио је укупно 296 победа са Патриотсима, укључујући плеј-оф, што је друго по реду од свих тренера са једном франшизом у историји НФЛ-а, иза Џорџа Халаса са Чикаго берсима (324).

Наравно, не може да се изостави ни његова веза са квотербеком Томом Брејдијем, коме је дао шансу после резервне улоге и њих двојица су створили једну од најбољих веза играча и тренера у историји спорта.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се