Читај ми!

МОК дозволио руским и белоруским индивидуалним спортистима наступ на Играма у Паризу

Међународни олимпијски комитет донео је одлуку да индивидуални спортисти са руским и белоруским пасошем могу да наступе на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Руски и белоруски индивидуални спортисти моћи ће да наступају на Олимпијским играма следеће године, уколико се квалификују преко система међународних спортских федерација, одлучио је МОК.

У саопштењу Међународног олимпијског комитета наводи се да ће "индивидуални неутрални спортисти" са руским и белоруским пасошем наступити у Паризу, по правилима и прописима који се односе и на остале спортисте, укључујући и антидопинг правила.

Спортисти ће наступати неутрално, без застава, амблема и химни Русије и Белорусије.

Руским и белоруским националним тимова неће бити дозвољено учешће на Играма у Паризу, али ни спортистима који су активно подржавали рат, као и спортистима који су ангажовани у војсци или државним безбедносним агенцијама Русије и Белорусије, наводи се на сајту Олимпијског комитета

У саопштењу се наводи да се од 4.200 спортиста квалификованих за Олимпијске игре 11 има статус индивидуалних неутралних спортиста - осам са руским и троје са белоруским пасошем.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво