Читај ми!

Рвач Зураби Датунашвили објавио крај такмичарске каријере

Истакнути члан српске рвачке репрезентације Зураби Датунашвили објавио је на друштвеним мрежама да је, услед здравствених проблема, приморан да оконча своју изузетно успешну професионалну каријеру.

Зураби Датунашвили, који је рођен у Грузији, освојио је низ медаља за Србију од бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију, двапут је био светски, а једном европски шампион у грчко-римском стилу у категорији до 87 килограма, а у претходној календарској години Олимпијски комитет Србије га је изабрао за најбољег српског спортисту.

Сви су очекивали да ће и на предстојећим играма у Паризу обезбедити нову медаљу за нашу репрезентацију али му здравствено стање то није дозволило што је истакао и у поруци на друштвеним мрежама.

„Откад знам за себе, повећен сам рвању. Било је неких великих победа, али и многих разочарања у мојој каријери. Са само 21 годином сам се пласирао на своје прве Олимпијске игре и остварио сан сваког спористе. После ОИ у Токију, мој циљ у биле Игре у Паризу и припремао сам се за њих. Део јавности је прошлог лета знао да сам имао здравствени проблем и да ми је потребна хитна операција. Нажалост, услед здравствених разлога, нисам у могућности да се вратим у форму и зато завршавам каријеру са 32 године. Не желим да напустим спорт, иако више нећу бити активан такмичар. Желим да искористим својих 26 година искуства у рвању како бих развијао спорт у Србији, Грузији и на другим местима. Желео бих да се захвалим свима који су ме подржавали и са мном делили радост победе и жал неуспеха“, написао је Зураби Датунашвили на друштвеним мрежама.

Последњу медаљу Зураби је освојио на Светском првенству одржаном у Београду претходног септембра, када је у финалу турнира савладао данског рвача Турпала Бисултанова за још једно злато.

уторак, 27. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво