Читај ми!

Србија званично на ОИ у Паризу, Маљковић потписао позивно писмо МОК-а

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић потписао је позивно писмо Међународног олимпијског комитета и званично потврдио учешће српског тима на Олимпијским играма идуће године.

Маљковић је на церемонији потписом званично потврдио учешће Србије у Паризу.

"Са великим поносом и неизмерном радошћу озваничили смо наше учешће на Играма. Још 235 дана дели нас од момента када ће тим Србије "пловити Сеном", а наша застава вијориће се на церемонији отварања", истакао је Маљковић и додао да ће Игре бити спектакукарне, као што само Европа и Париз, као симбол Старог континента, могу да направе.

Маљковић је подсетио да је Србија на претходним Играма освојила рекордних девет медаља  .

"Ми смо мала земља великих шампиона и уверен сам да ће нас наши спортисти учинити поносним, не само бројем медаља, него и начином на који ће представљати земљу", истакао је Маљковић и захвалио се на подршци председнику Александру Вучићу, Влади Србије, партнерима и спонзорима.

Главни град Француске биће домаћин 33. Игара по реду, које ће се одржати од 26. јула до 11. августа наредне године.

Србија је до сада учествовала на свим Играма и освојила укупно 119 медаља - 34 злата, 41 сребро и 44 бронзе. Српски тим за Париз тренутно броји 51 спортисту.

Свечаном потписивању присусуствовао министар спорта Зоран Гајић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, као и бројни српски спортисти, олимпијци, Ивана Шпановић Вулета, Дамир Микец, Зорана Аруновић, Алекса Аврамовић, Дејан Мајсторовић и други.

понедељак, 26. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво