Читај ми!

Рвачи Пролетера екипни шампиони Србије

Рвачи Пролетера одбранили су титулу шампиона Србије. Зрењанинци су у финалу плеј-офа Суперлиге победили суботички Спартак са 5:3 и тако 19. пут у историји екипно постали најбољи клуб у нашој земљи.

Претходно, Пролетер је у полуфиналу био бољи од Крагујевца са 8:0, док је Спартак елеминисао Партизан захваљујући техничком тушу више, након што је у борбама резултат био нерешен 4:4. У дуелу за треће место београдски црно-бели су победили Крагујевчане са 6:2.

За најбољег рвача Суперлиге Србије проглашен је члан Спартака Али Арсалан, док је најбољи млади рвач до 20 година Андрија Михајловић из Пролетера. Признање за најбољег тренера добио је шеф стручног штаба Пролетера Војислав Трајковић, док је за најбољег судију именован Арон Табороши из Кањиже.

"Очекивано смо дошли до титуле иако нисмо били у комплетном саставу, пошто су Каџаја и Петрушић били на припремама у Грузији. Међутим, младе снаге су изнеле терет овогодишњег лигашког такмичења и уз помоћ стандардних репрезентативаца браће Немеш и Тибилова дошли смо до 19. титуле у клупској историји. Михајловић, Ђукиц, Миолски и Којић су имена о којима ће се тек писати и причати у будућности, а без Коломпара , Велисављева, Куруцева, Лечића, Сремца, Цабија, Молнара и Супића овај тим свакако не би био шампионски", констатовао је тренер Зрењанинаца Војислав Трајковић.

Занимљиво је истаћи да је најстарији рвач завршног турнира плеј-офа био борац Крагујевца Милан Марић са 44 године, док је најмлађи био члан Партизана, шеснаестогодишњи Михајло Алимпијевић.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара