Читај ми!

Боксерка Сара Ћирковић освојила злато на Европском првенству

Српска боксерка Сара Ћирковић освојила је златну медаљу на Европском првенству за млађе сениоре које се одржава у Црној Гори. Наша млада боксерка освојила је и пехар за најбољу боксерку Европског првенства.

Сара је у финалу савладала Рускињу Јулијану Савро у категорији до 54 килограма.

За пласман у финале Ћирковићева, која је актуелна шампионка света, савладала је Иркињу Робин Кели.

„Невероватан осећај и један огорман успех. Ово је само један степеник више, радујем се новим изазовима и обећавам још пуно златних медаља. Било је јако добро, презадовољна сам резултатом на овом Европском првенству. Имала сам три јако добра меча, сва три сам добила једногласном одлуком судија.“, рекла је млада српска боксерка Сара Ћирковић.

Актуелна светска омладинска шампионка освојила ј и пехар за најбољу боксерку турнира, а њен тренер Мирко Ждрало је истакао да је Сара доминирала и заслужено освојила титулу најбоље боксерке Европског првенства.

"Поносан сам и срећан пре свега што Сара остварује континуитет великих резултата и што нам свима показује да ће остварити сениорске резултате на Европском, Светском и Олимпијском нивоу. Захвалан сам Боксерском савезу Србије и председнику савеза Ненаду Боровчанину, који пружају могућности да будемо спремни за овај ниво такмичења и остваримо велике резултате", истакао је Ждрало.

Репрезентација Србије је освојила још четири бронзе у мушкој конкуренцији, пошто су четворица младих боксера заустављени у полуфиналу. 

У категорији до 51 кг Омер Аметовић изгубио је од Рудолфа Гарбојана из Јерменије, у категорији до 67 кг Семиз Аличић поражен је од Словенца Нејца Петрића.

У категорији до 71 кг Јована Николића зауставио је Молдавац Василије Себотари, док је у категорији до 75 кг Алмир Мемић изгубио меч против представника Турске Султана Османлија.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво