Читај ми!

Србија првак света у боћању

Милица Колунџија и Дејан Ковачевић освојили су златну медаљу у боћању у дисциплини микс круг. Наташа Антоњак је зазела треће место у дисциплини појединац.

Репрезентација Србије у боћању постала је првак света. У Француској у месту Румили пар Колунџија-Ковачевић освојио је прву златну медаљу.

Србија је до сада освојила 49 медаља на међународним такмичењима, а уз то и две титуле првака Европе.

"До златне медаље је тешко доћи, то не траје годину-две, то траје дуго. Тренирам боћање 11 и по година, a прошле године сам у Љубљани освојила европско злато, то ми је била прва медаља са првенства и ове године у микс дисциплини", навела је Колунџија. 

Дејан Ковачевић је навео да пут до медаље дуго траје и да мора проћи много година како би се остварио успех. 

"Много је препрека, много је одрицања за било који спорт да би се дошло до тога. Почео сам са осам и по година и маштао сам о томе и на крају се остварило", истакао је Ковачевић.

Наташа Антоњак тренира боћање 13 година, а до сада је освојила и 12 медаља. 

"Мени је сан да освојим светско злато. Било ми је посебно драго када сам их видела (Колунџија и Ковачевић) на победничком постољу. Посматрам то као да сам ја то учинила, јер смо тамо наступили као тим, без обзира што сам ја наступала сама, међусобно смо се подржавали и бодрили, тако да се нисам осећала као да сам сама на терену", рекла је Антоњак.

Боћање је 1984. године постало Параолимпијски спрот, а од 2008. године се игра у преко сто земаља широм света. Боћарски савес Србије оформљен је 1992. године.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво