Читај ми!

Боксер Стефан Цамовић обезбедио прву медаљу за Србију на Балканском првенству

Српски репрезентативац у боксу Стефан Цамовић обезбедио је медаљу на Балканском првенству пласманом у полуфинале у категорији до 60 килограма, саопштио је Боксерски савез Србије. За пласман у финале Цамовић ће се борити са представником Румуније Јулијаном Барнескуом.

Цамовић је првог дана борби до полуфинала стигао победом над Украјинцем Максимом Зихаровим са 4:1.

Српски репрезентативци Семиз Аличић и Игор Рогић заустављени су у борби за медаљу, док ће другог дана Јован Николић у категорији до 75 кг одмерити снаге са Украјинцем Павлом Иљушом.

Балканско првенство за елитне мушке и женске старосне категорије одржава се у бугарској Албени од 25. септембра до петог октобра.

Женску селекцију Србије на Балканском првенству чине Нина Радовановић, Анђела Бранковић и Милена Матовић.

Српске даме стартују на шампионату од 29. септембра када ће у ринг Анђела Бранковић против Украјинке Кристине Јушчук (до 57 кг) и Милена Матовић против Украјинке Наталије Меринове (до 66 кг) у борбама за пласман у финале овог шампионата. Директан пласман у финале има Нина Радовановић (до 50 кг) која ће се за злато борити трећег октобра против боље из меча Маринчук (Украјина) - Поптолева (Бугарска).

У саопштењу БСС се наводи да је Европска боксерска конфедерација дозволила да на Првенству Балкана за сениорке и сениоре учествује и селекција Украјине.

субота, 02. децембар 2023.
16° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке