Читај ми!

Микец, Аруновићева, Вукојевићева и Ковачевић у финалу Светског купа

Четворо српских стрелаца пласирало се у финале Светског купа, које ће од 18. до 27. новембра бити одржано у Дохи, саопштио је ССС. На такмичењу у Катару учествоваће Дамир Микец (ваздушни пиштољ), Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), Теодора Вукојевић (МК пушка тростав) и Лазар Ковачевић (ваздушна пушка).

"Микец је визу за Доху 'оверио' још средином августа, када је освојио сребро на Светском првенству, с обзиром на то да сви освајачи медаља у појединачним олимпијским дисциплинама на шампионату планете имају загарантовано учешће на финалу СК. Остали наши стрелци су се квалификовали на основу бодова сакупљених на овогодишњим турнирима Светског купа", наводи се у саопштењу Стрељачког савеза Србије.

Право учешћа на финалу СК стекло је по 12 најбољих на ранг-листама у свакој дисциплини (не рачунајући освајаче медаља на Светском првенству).

"Аруновићева се на финални турнир пласирала као пета, Вукојевићева као девета, а Ковачевић са десетог места у својој дисциплини. Све троје су и пре последњег СК били међу 12 најбољих, а резултатима на турниру у Рију су задржали позиције међу квалификованим стрелцима. У финалу ће на програму бити само појединачне олимпијске дисиплине, неће бити такмичења микс-парова", закључује се у саопштењу ССС.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу