Читај ми!

Мировић означио почетак бициклистичке трке у оквиру манифестације Тоур де Фрушка

Председник Покрајинске владе Игор Мировић означио је почетак велике бициклистичке трке „Друмски изазов-Попов чот“ у дужини од 55 и 110 километара, која се одржава у оквиру јесењег издања спортско-рекреативне манифестације „Тоур де Фрушка“ у Врднику, до сада најмасовније трке тог типа у Србији, са више од три стотине такмичара.

Ова манифестацијија је намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште, чији је покровитељ Покрајинска влада, која је окупила више од 800 такмичара из Србије, региона, Европе и Кине, саопштено је из Покрајинске владе.

Манифестација је подељена у три категорије - спорт, привреда и туризам.

„Желимо да Врдник и Фрушка гора буду место развоја спорта, бициклизма, одговорног односа према заштити животне средине и уопште развоја туризма као гране која има велики потенцијал. Врдник је, када је реч о бањама, трећа бања по посећености у Србији, а овакве манифестације доприносе бржем развоју у будућности“, истакао је Мировић, који је уједно и председник Организационог одбора те манифестације.

Мировић је захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе Сремска Митровица, локалне самоуправе и свим члановима Одбора који су дали допринос и уложили труд у организовање манифестације.

Председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић изјавио је да је ова општина у складу са својим могућностима подржала манифестацију која поред промоције спорта промовише и привреду и туризам не само Ирига и Фрушке горе већ целе Војводине.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председник Бициклистичког савеза Србије Радомир Павловић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, директор манифестације „Тоур де Фрушка“ Иван Арпаш и други.

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу